onsdag 3. desember 2014

Helgetur til Valevåg (14-16. nov)

Omsider var det tiden for en lenge planlagt guttetur til Valevåg for en helg med fiske på dypet utenfor Valevåg. Jeg og Kurt dro oppover fredag morgen og peiste rett ut på feltet for å jakte på stor brosma :-) Resten av gjengen kom oppover om kvelden.
Vi startet sør i fjorden utenfor Hjartholmen et sted der vi hadde hørt rykter om både stor brosme og store lange fangster tidligere om åra. Det var rimelig frisk vind og vi var skeptisk til om dregginga ville gå bra, men vi fikk feste etter hvert og det tok ikke lange tiden før jeg hadde fast fisk!! Lurte opp ei bredrygget brosme på 10,7 kg på første nedslipp...... Dette kunne bli goe greier :-) men kor lenge var vi i paradis? Rett etter at brosma kom om bord mistet vi feste og driftet lengre og lengre ut i ingenmannsland. Det var ikke annet å gjøre en å kjøre opp dreggen igjen og prøve på ny. Vi valgte da å dra lengre mot mosterlandet og prøve en ny plass. Ikke mye liv der de første timene men etter hvert klarte kurt å lure opp et par fine brosmer. Den største var hele 11,3 kg.

Lørdag prøvde vi oss igjen på de samme plassene som forrige dag, men det var sørgelige greier. Ikke en eneste matfisk fikk se dagens lys og vi måtte luske oss hjemmover i skam.

Søndag skulle vi reise kjerringa og fiske rundt Valebråtet der de andre hadde fått noe brukende fisker lørdag. MEN, ble det mere fisk der? Neida, nada fisk i båten. Kun 3-4 småseier på gummimakkene helt på tampen av dagen. De som hadde dagen var far og sønn Ruud. 4-5 fine langer på 10-16 kg klarte de å lure opp på Bråtet!!!

Men vi hadde ei koselig helg med mye fiske, ei fine/varme hytte og goe mat/drikke

Kurt med bømlabrosma på 11,3 kg.

Mi bømlabrosma på 10,7 kg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjekke helg me fisking! Flott hytte og båter! Fikk selv ny pers på lange(11,2) å ei grei brosme(9,1) så jeg skal ikke klage på dårligt fiske! Første gang jeg fikk sei på ca80-90 meters dyp, det var skikkelig kult. Veldig kjekt å være med på turen, så takk for det:)

-Kristian